top of page

ARKIV &
RECENSIONER

Läs mer om våra scenkonstproduktioner här!

869da6ab-d3e8-426f-9609-01d4e4cbe4f0.png.webp

METROPOL


Metropol är Immersiv Sci-fi scenkonst av Svärmen i samarbete med Kroppens hus

En vårkväll 2023 står du någonstans på Södermalm. Du har packat väskan, mobilen är laddad, nedräkningen har börjat. Du är på väg. Kanske blir denna kväll sista kvällen av ditt liv så som du känner till det? Du har blivit antagen som rekryt till Metropol. 

 

I ett berättande som rör sig från ljudvandring på stan till immersivt scenkonstverk i Stadsgårdsterminalen, tar du dig genom inglasade trapphus och hemliga undersökningsrum, in i Metropol, och lär känna dess invånare, dess möjligheter och dess problem. 

Isolations TV

En global katastrof har på mycket kort tid utrotat en majoritet av mänskligheten.

 

Luften är obrukbar på ytan och krig råder om de resurser som finns kvar. De få överlevarna har dragit sig tillbaka till källare och skyddsrum och hoppas på räddning.

Två programledare för ett morgonsoffaprogram på en lokal TV-kanal har lyckats fly in i en beredskapsstudio djupt under marken. Utan kontakt med omvärlden tär bristen på yttre stimuli snart på deras psyken. I desperation efter något att ägna sig åt gör de det enda de kan – de tar sitt ansvar för resterna av mänskligheten och sänder underhållning dygnet runt. 

 

Isolations-TV är en humoristisk och dystopisk teaterföreställning som undersöker isolation, tristess och den mänskliga viljan att kommunicera.

cropped-banner-hemsida-host-23.jpg
Skärmavbild 2023-08-26 kl. 22.06.03.png

Fågelkvinnan

En kvinna som identifierar sig som fågel flyttar in i rutschkanehuset i en lekpark och ägnar sina dagar åt att skriva brev till alla som gjort henne besviken.

 

I ett pendlande mellan magi, mytologi och grå förortsrealism vindlar sig historien kring det ockuperade lekplatshuset. Med livemusik, text och rörelse undersöks upptäckten av att plötsligt ha blivit den där galna kvinnan på torget som alla tar omvägar för att slippa möta.

Dirty Weekend

Det här är berättelsen om Bella som vaknade en morgon och visste att hon hade fått nog.
 

Bella bor i en källare i Brighton. Bella är förföljd. Någon tittar på henne genom de fördragna gardinerna. Någon ringer henne på nätterna. Någon följer efter henne på gatan och berättar för henne vad han ska göra med henne.

Dirty weekend är en gastkramande och humoristisk enaktare efter den kultförklarade boken ”Dirty Weekend”. I centrum står kvinnorna som dag efter dag utsätts för mäns våld och sexuella trakasserier. De kvinnor som i åratal fått anpassa sig och som tillslut gett upp om att samhället ska skydda dom. Nu har de fått nog och bestämmer sig för att ta saken i egna händer. En sylvass och blodig hämndodyssé helt rätt i tiden!

Dirty_Weekend_Foto_Tanne_Udden.width-1020.jpg
Skärmavbild 2023-08-26 kl. 22.04.41.png

GINGER
- en rödhårig krogshow

En krogshow i de rödhårigas universum.

 

Med självupplevda historier, fakta, myter, sånger och en och annan hemlig gäst kommer skådespelarna Katarina Krogh och Rebecca Kaneld ta dig med på en resa fylld av rå humor, lite allvar och allt däremellan
Av och med Katarina Krogh & Rebecca Kaneld i samarbete med Stockholms Stadsteater & Örebro Teater.

o2_01_press-768x512-1.jpg

Mamselle, malströmmarna och jag

Nattklubb, ljudvandring och existentiell ångest. En föreställning om hjältinnor och oss som älskar dem.

 

Vad innebär det att ha en fiktiv person som bästa vän? När världen överger en och man står naken i hagelstormen, kan en seriehjältinna då vara den som får en att återkräva rätten att leva? Ja, säger skådespelaren och serienörden Joséphine som hävdar att en seriehjältinna hjälpte henne ur en djup livskris.


Samarbete med Ö2 med stöd av Konstnärsnämden

mamsell-malstrommarna-och-jag.jpg
o2_01_press-768x512-1.jpg
79649150_1381257945388965_3066228284200058880_n-2.jpg

MORJENS TRISTESSE

Möt de uråldrigt adliga syskonen Agnes och Anton Gyllenstråhle som har levt instängda och isolerade på ett gods på landet där tiden stannat. Är de barn eller vuxna? I pubertet eller övergångsålder? Det vet de nog inte ens själva. 

Beväpnade med en tombola full av uppgifter, instruktioner och priser tar de publiken som gisslan i en spelkväll med två högst ofrivilliga lekledare. 

FÖR SVERIGE I RYMDEN

Dramatiserat Escape Room och ljudvandring kryddat med Sci Fi-trams

 

Pling! “Du har blivit aktiverad!” En kväll i mars, under en himmel som inte tycks vilja mörkna riktigt ännu, står publiken på en tunnelbaneperrong någonstans i Stockholm och inväntar instruktioner. Deras telefoner plingar till igen, det är en ljudfil denna gång. De sätter i sina hörlurar, tillsammans räknar de ner från tio, och trycker på play.

 

“Se dig omkring. Ser du något som inte stämmer? Ser du kvinnan i den gula regnrocken? Följ efter henne!”

Skärmavbild 2023-08-26 kl. 21.35.26.png
ett-fro-i-rymden-foto-fredrik-lindqvist-mats-backer.jpg

FRÖN I VINDEN

Bland små och stora mirakel, mellan inre och yttre rymder, möts cellisten Mime Brinkmann och skådespelaren Joséphine Wistedt. Frön i vinden är en scenisk och musikalisk resa med poesi, dramatik och både välkända och okända pärlor från den klassiska musikskatten.

Medverkande: 
Cellist: Mime Brinkman
Skådespelare: Joséphine Wistedt

Skärmavbild 2023-08-26 kl. 21.42.12.png

BRITNEY - on tour

Efter fulla hus på Turteatern i Stockholm åkte BRITNEY på turné i Svärmens regi runt om i Sverige.

BRITNEY spelades på Parkteatern i Stockholm (Stockholms Stadsteater), Stora Teatern i Göteborg samt Malmö Stadsteater. 

Skärmavbild 2023-08-26 kl. 21.42.12.png
bottom of page